top of page

Wat is het FELfabet?

Updated: Jan 20, 2022


Feminisme is voor iedereen, maar soms kom je begrippen tegen die best lastig zijn. Voor sommige mensen zijn woorden als intersectionaliteit of het patriarchaat easy-peasy, maar dit geldt zeker niet voor iedereen. Mijn naam is joos en ik ben feminist (hallo joos!). Ook ik doe nog regelmatig een beroep op zoekmachines. Soms omdat ik te lui ben om in mijn boekenkast te zoeken naar het juiste feministische boek, soms omdat ik iets gewoon nét niet helemaal zeker weet. Om jullie (en mijzelf dus ook) een handje te helpen, presenteren we het FELfabet. Een ABC waarin we termen bespreken die je in het feminisme (en in het leven!) voorbij kunt zien komen; geen eindeloze uiteenzettingen, maar straight-to-the-point uitleg over wat woorden betekenen. Je kunt het zien als een soort feminisme 101, geschikt voor beginners maar ook fijn als naslagwerk voor gevorderden.

Disclaimer:

Ik ben zelf ook zwaar lerende. Als je tips, tricks, feedback voor me hebt of fouten bij me bespeurt- laat het me dan alsjeblieft weten. Ook als je zelf graag wat over een term wil zeggen of waardevolle toevoegingen hebt, get in touch!

Credits:

Het FELfabet is een idee van Vera de Zwaan en uitgewerkt in samenwerking met Josephine Vlierboom (joos) en Alessandra Giliberto.

Comentários


bottom of page