top of page

Eerste editie Leidse Top 50 groot succes!

De eerste Leidse Top 50 was het initiatief van FEL bestuurslid Liang de Beer en Jenny de Bruin. Het doel? Meer zichtbaarheid genereren voor de vrouwen die in Leiden het verschil maken. Het excuus 'ze zijn er niet' of 'we kunnen ze niet vinden' willen we niet meer horen! Op Internationale Vrouwendag 2020 lanceerden we de Leidse Top 50.


Eén van hen is verkozen tot Ambassadeur van de Leidse Top 50, editie 2020.  De keuze is gevallen op Kirsten Zitman, directeur van iDoe. Zij zal de verbindende rol die ze al heeft in Leiden ook inzetten als Ambassadeur van de Leidse Top 50. De volledige lijst kun je hier vinden.


De Leidse Top 50 is ook uitgebreid in de de media gekomen:


Vrouwen gezocht voor de Leidse Top 50 (Sleutelstad, 8 januari 2020)

Welke vrouwen maken het verschil in Leiden? (Omroep West, 12 januari 2020)

Over de samenstelling van de Leidse Top 50 (Sleutelstad, 1 maart 2020)


En inspireerde Groenlinks fractievoorzitter Gebke van Gaal en Marleen Schreuder tot het schrijven van een opiniestuk op Unity over de geschiedenis van emancipatieprijzen in Leiden: 'Het geheim van Leidse Vrouwen'.


We zijn erg trots op de lijst en waarderen het dat zoveel mensen onze missie delen. Ga vooral het werk van al deze toffe vrouwen volgen en hou uw ogen open voor kandidaten voor de editie van 2021!


Comments


bottom of page