top of page

Fri, 23 Nov

|

Old School

FEL Filosofie: #metoo met Jannah Loontjes

Filosofe Jannah Loontjes over #metoo

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
FEL Filosofie: #metoo met Jannah Loontjes
FEL Filosofie: #metoo met Jannah Loontjes

Time & Location

23 Nov 2018, 20:00 – 22:00

Old School, Pieterskerkhof 4A, 2311 SR Leiden, Nederland

About the event

#Metoo heeft de samenleving wakker gemaakt voor ongelijke machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen onder andere op de werkvloer. Veel media aandacht is gericht op de grote namen en de smeuïge verhalen, ook is er al backlash tegen een zogenaamde 'heksenjacht'. We zijn een jaar later en dus willen we nadenken over #metoo vanuit verschillende perspectieven. Wat bieden oude ervaringen van generaties voor ons en op welke wijze komen we #metoo tegen in ons dagelijkse (uitgaans)leven?

Filosofe en schrijfster Jannah Loontjens zal ingaan op de relevantie van voorgaande feministische heldinnen voor de hashtag van 2017. Hoe kan het denken van Simone de Beauvoir ons helpen om #metoo te begrijpen?

Jenny Janssens is schrijfster en fotografe bij 3voor12 en initiatiefnemer van Stichting Say NO Thanks. Ze zet zich in voor ieder die bij concerten en festivals zich in een #metoo-situatie heeft bevonden. Seksueel overschrijdend gedrag tijdens het uitgaan wordt door veel mensen als normaal ervaren, maar met de vraag #benjeoke wordt dit probleem meer en meer in kaart gebracht.

Wetenschapsjournaliste Ingeborg van der Ven zal de discussie modereren.

Tickets

  • Ticket lezing

    €0.00
    Sale ended

Total

€0.00

Share this event

bottom of page